Erwin Frunt wint maestroconcert

Dat het dirigeren van een groot orkest behoorlijk wat vakmanschap vereist, werd zaterdagavond duidelijk tijdens het maestroconcert van harmonie TOG. Zeven Berlicumse ondernemers mochten een poging wagen om de 60 muzikanten van de harmonie in het gareel te houden. Het resultaat was een sfeervolle en humoristische avond voor publiek, muzikanten en maestro’s.

Stefan Kuijpers (manager van de Berlicumse Emte) beet het spits af. Van pure zenuwen vergat hij om tegen de muzikanten te gebaren dat ze mochten gaan zitten. Hij begon te dirigeren terwijl de muzikanten nog stonden, wat direct tot de nodige hilariteit leidde. Hij herpakte zich echter snel en leidde het orkest vervolgens met strakke hand door het nummer. Anja van den Berg (bedrijfsleider van Den Durpsherd) deed vanwege haar orkest-ervaring buiten medediging mee. Met overtuiging en vakkundig leidde zij het orkest door de lastige fimmuziek uit Once Upon a time in the west. Culinaire duizendpoot Ellen Steenbergen stond met veel gevoel voor ritme op de bok en dirigeerde zelfs een stuk in stijl met een pollepel. Automonteur en garagehouder Martijn van Bebber kwam gekleed in een blauwe jacquet het podium op en dirigeerde vol zelfvertrouwen en met zichtbaar plezier. Het leverde hem de publieksprijs op. Wim Schuurmans, voorzitter van de Berlicumse ondernemersvereniging maakte er een theaterspektakel van door het stuk “Stars & Stripes” te dirigeren met een Amerikaanse vlag. Mobiliteits- en parkeeradviseur Bart van de Hulsbeek deed een geslaagde André Rieu-imitatie tijdens “the second wals”. De beste maestro was volgens de jury Erwin Frunt van Big Bird Media. Tijdens de eerste repetitie had hij nog de nodige moeite om in de maat te dirigeren, maar dankzij een enorm steile leercurve en vooral veel overtuigingskracht, slaagde hij erin de jury te overtuigen van zijn muzikale kwaliteiten. Als swingend leidde hij met vaste hand de muzikanten van de Berlicumse harmonie door de lastige compositie ‘L’Arlésienne’. De jury bestond uit Cunera van Grinsven, burgemeester Jan Pommer en dirigent Jan Gerrit Adema. Winnaar Erwin Frunt mag nu een stuk dirigeren tijdens het kerstconcert van TOG in december.