Tonn van de Veerdonk

Slagwerkinstructeur Tonn van de Veerdonk begon zijn loopbaan bij harmonie TOG. Al op jonge leeftijd had hij een enorme passie voor alles wat met slagwerk en drummen te maken had. Zijn instructeurloopbaan begon in 1975 bij harmonie TOG. Na zijn diensttijd werd hij in 1981 instructeur bij slagwerkgroep Union in Nuland. In 1982 formeerde hij de B-selectie jeugdslagwerkers bij harmonie TOG en werd in 1989 ook instructeur van de A-selectie van deze harmonie. Inmiddels is Tonn van vijf slagwerkgroepen instructeur. Zelf speelde hij als drummer in diverse bands. Het opleiden van jonge slagwerkers is zijn grootste passie. Dit gebeurt in de 6 nieuwe slagwerkstudio’s aan de Hoogstraat in Berlicum onder de naam Rhythm Impact. Met zo’n 450 leerlingen is Rhythm Impact uitgegroeid tot één van de grootste slagwerkscholen van Nederland en in 2007 uitgeroepen tot drumschool van het jaar. Het stimuleren en promoten van het slagwerk in het algemeen is een belangrijk stuk van zijn werk d.m.v schoolclinics, slagwerk-opendagen, presentatiedagen voor leerlingen, een regioslagwerkdag, regio jeugdmuziekdag, uitwisselingsconcerten, drieluikconcerten, bedrijfsclinics, bedrijfsopeningen, project 100 drummers, Ton’n’spektakel en diverse concerten in de regio. Bij harmonie TOG is Tonn uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde slagwerkdirigent. Naast de directie van veel slagwerkgroep in de regio, is Tonn een van de medeoprichters van drumschool Rhythm Impact. Deze succesvolle drumschool telt vele honderden leerlingen en is al vele malen uitgekozen tot drumschool van het jaar. Bij die uitverkiezing werd Tonn ook al diverse keren uitgeroepen tot drumleraar van het jaar. Tonn weet op unieke wijze passie en lesgeven te combineren. Dat maakt hem tot een zeer gewaardeerde slagwerk-dirigent van harmonie TOG.