Windkracht-6-project weer begonnen!

Kinderen ontdekken de trompet, saxofoon, klarinet en nog veel meer

“Zeg muzikant, hoe krijg jij eigenlijk geluid uit zo’n trompet?”. Zomaar een vraag van een basisschoolleerling. Het antwoord is eenvoudig: “gewoon je lippen op elkaar persen en hard blazen!”. Kinderen van de groepen 5 van de basisscholen in Gemonde, Sint-Michielsgestel, Berlicum en Den Dungen zijn begonnen aan het Windkracht-6 project. Gedurende vijf weken krijgen ze van een professionele muziekdocent in de klas uitleg over verschillende instrumenten. De lessen zijn een speelse ontdekkingstocht waarbij kinderen leren hoe leuk het kan zijn om muziek te maken. Zo gaan de kinderen met liedjes aan de slag en leren ze bijvoorbeeld hoe een trompet of klarinet klinkt, wat er gebeurt als je de schuif van een trombone op en neer beweegt en hoe je een hoge noot uit een dwarsfluit krijgt. Tijdens een van de lessen komen ook diverse slagwerkinstrumenten aanbod. “Muziek maken is vooral leuk als je het samen doet”, vertelt Bart Coolen van muziekschool Médèz. De muziekschool in Sint-Michielsgestel werkt voor het windkracht-6-project samen met de lokale muziekverenigingen en de scholen.

Gratis proefles
Het Windkracht-6 project wordt afgesloten met een gezamenlijk concert in De Schuif in Gemonde (ma. 12 juni 19.00u), de Litserborg in Den Dungen (vr.16 juni 18.30u) en Den Durpsherd in Berlicum (wo.28 juni 18.30u), de Huif in Gestel (do. 29 juni 19.00u). Tijdens dit luchtige concert van een klein uurtje zijn er korte optredens van de jeugdafdelingen van de muziekverenigingen en worden de liedjes gezonden die de kinderen in de klas hebben ingestudeerd. Daarna is er een instrumentenmarkt waarbij alle kinderen (dus ook kinderen die niet hebben meegedaan aan het project) instrumenten uitproberen. Ook is het mogelijk om je op te geven voor een gratis proefles. De instrumentenmarkt bestaat uit blaas- en slagwerkinstrumenten. Voor andere instrumenten en lesvormen (bv musical, zang, gitaar, piano) volgt later nog een mogelijkheid voor een proefles. Kun je niet wachten? Geef je dan op voor een gratis proefles via www.medez.nl.

, ,